Dementieconsulent

Netwerk Dementie Rivierenland zoekt een dementieconsulent voor de regio Tiel en Neder-Betuwe - 32 uur

Ben jij de professional die interesse en ervaring heeft in de specialisatie dementie en complexe casuïstiek? Zoek jij een uitdagende baan waarin jij veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt? Als Dementieconsulent binnen Dementie Netwerk Rivierenland geef je intensief en vaak langdurige begeleiding aan thuiswonende mensen met dementie. Je richt je vooral op de gevolgen van de ziekte in het dagelijks leven.

Netwerk Dementie Rivierenland
Wanneer je als dementieconsulent komt werken, kom je werken voor het Netwerk Dementie Rivierenland binnen een onafhankelijk en zelfstandig georganiseerd team van 7 kundige dementieconsulenten. We werken volgens de stepped care inzet van ondersteuning voor mensen met dementie.

Je kunt een unieke baan met een grote mate van zelfstandigheid en eigen regie verwachten. Samen met een andere dementieconsulent bedien je het werkgebied. Binnen het team met de collega’s dragen we met elkaar zorg voor een informele, ontspannen en collegiale sfeer waarbij werkplezier en een goede werk-privébalans belangrijk zijn. Samen zetten we ons in voor de best mogelijke zorg aan onze cliënten.

Wat maakt het leuk om bij ons te werken
Als dementieconsulent treed je op als casemanager in de zorg rondom een cliënt met dementie en zijn of haar mantelzorger(s). Je bent de spil in het netwerk rondom een cliënt. Je draagt zorg voor advisering en je geeft voorlichting in complexe casuïstiek. Verder onderhoud je contact met mantelzorgers, familie van cliënten en de verschillende hulpverleners uit diverse disciplines. Je bent regelmatig in gesprek met andere deelnemers van jouw netwerk zoals: gemeenten, praktijkondersteuners ouderen, (wijk) verpleegkundigen, (huis)artsen en hulpverleners vanuit diverse disciplines. Vanuit jouw expert-rol ondersteun en coach je deze disciplines waar wenselijk en nodig.

Waar kom je te werken
Je komt in dienst bij één van de netwerkpartners, in dit geval Zorgcentra De Betuwe. Zorgcentra De Betuwe is een ouderenzorgorganisatie waar we werken volgens het Rijnlands gedachtegoed. Dit betekent dat teams zelfsturend zijn! Leuk? Jazeker, want daarbij kunnen ze jouw advies en ondersteuning goed gebruiken. 

Wat krijg je van ons

 • een uitdagende en afwisselende functie met daarin genoeg ruimte voor eigen initiatief;
 • je komt te werken in een gezellig en collegiaal team;
 • een inschaling die aansluit bij je opleiding en werkervaring; 
 • deze functie wordt gewaardeerd in FWG 55 (cao vvt) waar je minimaal € 3.084,68 en maximaal € 4.426,10  bruto per maand ontvangt op basis van 36 uur. 
 • een laptop en telefoon zodat je flexibel kunt werken;
 • vakantiegeld van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • een reiskostenvergoeding en 
 • je kunt gebruik maken van extra’s zoals een fietsplan en overige interessante personele aanbiedingen zoals sporten met korting.

Wie ben jij
Houd je van zelfstandig werken, initiatieven nemen en nieuwe uitdagingen? Ben je flexibel en beschik je over een afgeronde HBO- opleiding Social Work MWD of SPW of een HBO- opleiding tot verpleegkundige bij voorkeur aangevuld met een post-HBO opleiding casemanagement dementie? Of ben je bereid deze te volgen? Dan zijn wij geïnteresseerd in jou. Ook vinden we het prettig wanneer je beschikt over de volgende punten en technieken:

 • je hebt kennis van psychogeriatrie en van zorg in brede zin: hulpverlening methodieken, sociale kaart en expertise van andere professionals. Ook heb je kennis van zingevingselementen zoals religie en cultuur;
 • het zelfstandig werken, uitdagingen aangaan en initiatief nemen is je niet vreemd.;
 • je beschikt over goede communicatieve en digitale vaardigheden;
 • naast de dagelijkse zorg voor de cliënt kun je een bijdrage aan team- en beroepsontwikkeling leveren;
 • om cliënten en mantelzorgers in complexe situaties kunnen begeleiden en adviseren beschik jij als professional over de juiste begeleidingsvaardigheden, coaching- en gesprekstechnieken;
 • je bent in het bezit van een rijbewijs en een auto.

We hechten veel belang aan beroepsontwikkeling en vragen van jou een actieve bijdrage aan ontwikkeling en vernieuwingen van ons vak en de doorontwikkeling van het Netwerk Dementie Rivierenland, zodat we ook in de toekomst goede begeleiding te kunnen blijven bieden.

Zie jij het voor je
Reageer dan via de knop “solliciteren” onderaan deze vacature. Wil je meer weten het Netwerk Dementie Rivierenland of heb je nog vragen over de functie, neem dan gerust contact op met Nancy Kwinten. Dit kan telefonisch of per mail: 06 - 30 09 44 36 / nancy@dementierivierenland.nl Goed om alvast te weten. De selectiegesprekken vinden plaats op 22 februari as. in de middag.  

 

Waar kom ik te werken?

Vacaturekenmerken